Hotel w Krotoszynie

Stek z wołowiny Scotch Black Angus

Scotch Black Angus – najwyższej jakości mięso wołowe, które stanowi bazę dla steków przyrządzanych w naszej Restauracji, nic dziwnego że dość szybko zyskują sobie coraz większą popularność wśród Gości.

Rasa pochodzi z północno-wschodniej Szkocji z hrabstw Aberdeen, Banff, Kincardine i Angus od którego pochodzi jej nazwa. Bogate w trawy pastwiska oraz prawie idealne temperatury do hodowli bydła sprawiają iż mięso Angusa pochodzącego ze Szkocji wśród konsumentów jest uważane za synonim najwyższej jakości. Szkocki Angus karmiony jest wyłącznie trawa, zatem jego mięso wolne jest od środków hormonalnych czy antybiotyków. Mięso Szkockiego Angusa charakteryzuje się doskonała marmurkowatością zapewniającą delikatność, soczystość i kruchość a zatem wyśmienity smak. Oryginalny Szkocki Angus jest pierwszym wyborem najlepszych szefów kuchni i smakoszy wołowiny na całym świecie.

Komentowanie wyłączone.

Post Navigation